Olutarvio

Olutarvio

Brewski Lions Den DDH NEIPA

Makuprofiili

Appelsiininen, sitruksinen, mehumainen.

Tietoisku panimoista

Brewski on kohtuu uusi, vuonna 2014 perustettu ruotsalainen pienpanimo Helsingborgista. Panimo tekee kaikki oluensa puhtaasti käsityönä ja etiketitkin vaikuttavat itse piirretyiltä. Panimo on tuottanut tähän päivään mennessä yli 160 erilaista olutta. Transient Artisan Ales on gypsypanimo, joka tekee yleensä pääosin saisoneja ja farmhouse aleja Chicagon alueella.

Arvio oluesta

Transient Artisan Alesin kanssa yhteistyössä tehty Lions Den on mieto, mutta mielenkiintoinen tuplakuivahumaloitu (DDH) NEIPA. Koska ibuja ei juuri ole, on olut tyypillisen Uuden Englannin tyyliin mehumainen, mutta samalla ehkä hieman saippuainen jälkimaultaan.

Tuttu mehumainen maku, jossa on juuri riittävästi hiilihappoa ja humalamehun appelsiinisuutta ja sitruksisuutta. Maukas ollakseen kevyt, käymättä millään tavalla liian katkeraksi tai makeaksi. Enemmän jopa kuivaan suuntaan, mutta kuitenkin limpparimainen.

  • 3,5 %
  • 0,33 l
  • 7,50 €

Tuomio

Kaikin puolin kuitenkin onnistunut, kevyt New England tyyppinen IPA, jota kelpaa särpiä jopa lounasaikaan kepeytensä vuoksi. Sopii jokaiselle vaalean pale-tyyppisen oluen ystävälle.

Takaisin ylös