Olutarvio

Olutarvio

Käbliku Penumbra Laphroaig BA (2018-2019) Vol. 2 - Marker's Mark & Laphroaig

Makuprofiili

Viskinen, maltainen, viskitynnyrinen, vivahteikas, paahteinen, puumainen, savuinen.

Tietoisku panimosta

Käbliku pruulikoda eli Käblikun panimo sijaitsee Virossa, Tartosta etelään päin. Muiden virolaisten artesaanipanimojen tapaan Käbliku on erikoistunut uniikkeihin oluttyyleihin, pieniin eriin ja monipuolisiin makunautintoihin. Vuonna 2014 perustettu panimo on niinsanottu nano-panimo, joka tarkoittaa pienempää kuin mikropanimo, eli kertaolutta voi tehdä alle kolmen käymistankillisen verran, eli maksimissaan 352 litraa.

Arvio oluesta

Vuoden 2017 reseptiikan Penumbra imperial stoutista on kypsytetty kaiken kaikkiaan Laphroaig-, portviini, konjakki- ja Marker’s Mark + Laphroaig-tynnyriversioita ja näiden lisäksi oluesta on yhtä prosenttiyksikköä kevyempi vaniljaversio. Tämä lasissani oleva olut on käynyt kahdessa tynnyrissä, Marker’s Mark joka on Kentucky-tyyppinen bourbon whisky ja Laphroaig single malt-viski. Tuoksultaan olut on paahteisen, maltainen, viskitynnyrinen, vivahteinen.

Maultaan kahvien suklainen, paahteisen maltainen, viskinen, alkoholinen. Tässä maistuu enemmän Laphroaigin hyvät puolet, joten viskin ystäville olut on kerrassaan silmiä avaava. Turvetta, rikasta savun makua, puumaisuutta, hiven suklaisuutta. Erittäin hieno olut.

  • 12,2 %
  • 0,33 l
  • 76 IBU
  • 9,00 €

Tuomio

Täyteläinen viskin maku, vivahde vaniljaa. Jälkimaku viipyilee pitkään. Erittäin maukas ja monipuolinen olut.

Takaisin ylös