Olutarvio

Olutarvio

Tanker Külmale Maale Mint Stout

Makuprofiili

Maltainen, minttuinen, suklainen, eukalyptusmainen.

Tietoisku panimosta

Kuten monen muun pienpanimon, myös Tankerin tarina on alkanut kotiolutharrastuksesta. Kolme virolaista pisti panimon pystyyn vuonna 2014 tavattuaan Tallinnan kotiolutmiitissä ja loppu on historiaa. Tuotanto lähti täysillä käyntiin vuonna 2015. Panimon tyyli on kokeellinen ja Tanker itsekin sanoo haluavansa rikkoa rajoja oluissaan. Lisää tietoa panimosta löytyy heidän kotisivuiltaan englanniksi.

Arvio oluesta

Tuoksussa on paljon tummaa mallasta ja hentoa suklaaminttuisuutta sekä häivähdys kahvista paahteisuutta. Ulkonäöltään olut on pikimusta. Vaahtoa hieman, mutta katoaa nopeasti.

Ensimaistosta lähtien paahteinen mallas sekoittuu mikttusuklaaseen. Minttu tulee selvästi läpi aiheuttaen lievää eukalyptusmaisuutta, mutta ei tule liian häiritsevästi läpi. Hieman lakritsia. Tummaa kaakaota, kermatoffeisuutta saattaa myös harjaantunut erottaa. Keskivahva runko. Kevyehkö maku, ei kestä pitkään. Kuivahko.

  • 8,5 %
  • 0,33 l
  • 8,50€
  • 85 IBU

Tuomio

Mallas kääntyy lämmetessään enemmän suklaan ja lakritsin puolelle. Melko kompleksi olut, joka toimii paremmin lämmetessään, jolloin kaikki maut avautuvat paremmin. Ei sovi sinulle, joka et pidä mintusta oluessasi, sillä minttu on makuna vallitseva. Kiintoisa kuriositeetti, eikä loppuviimein ollenkaan hassumpi. RB 84/100

Takaisin ylös