Olutarvio

Olutarvio

Tempel Perdition Sour Ale

Makuprofiili

Hapan, suklaavadelmainen, kirpeän hapanmarjainen, paahteisen maltainen.

Tietoisku panimosta

Tempel on ruotsalainen mikropanimo, joka on pistetty pystyyn vuonna 2014. Panimo on siitä erikoinen, että se valmistaa ainoastaan hapanoluita. Vuodenvaihteeseen 2016/2017 panimoa on pyörittänyt yksinään Arvid Landgren, mutta vuonna 2017 porukkaan liittyi Johan Svart ja panimo lähti hieman kasvamaan. Silti homma pysyy jokseekin pienenä. Panimon kaikki oluet on tuotettu luonnolilsin keinoin, hakemalla luonnollista bakteeria, kuten laktobsaillusta. Moni oluista sisältää myös paikallista kasvistoa tai mallasta, joka lisää happamuutta.

Arvio oluesta

Tuoksultaan olut on tumman maltainen ja vadelmainen, hieman saunakivimäistä fiilistä. Makumaailma on kirpeän happaman vadelmainen, jälkipuolella kahvisen paahteisen maltainen, kuitenkin kilvoitellen vadelman kanssa. Tämä on ensisijaisesti hapanolut, eikä stout, joten älä anna värin hämätä.

Lämmetessään oluesta irtoaa paremmin paahteisuuden sävyjä, mutta kirpeän makean hapan vadelma hallitsee. Suklaavadelmaa, hapanmarjaa, paahdetta, mallasta. Oikein täyteläinen, hyvä olut, josta ei arvaisi 8,3% ABV:tä.

  • 8,3 %
  • 330 l
  • 7,5 €
  • 60 IBU

Tuomio

Erittäin hyvä hapanolut/stout-blend, jossa kuitenkin happamuus vallitsee. Tämän ei ole tarkoitus olla varsinaisesti sout, sillä mallas on vain tukemassa runkoa. Suositeltava olut kuriositeettihaluisille harrastajille.

Takaisin ylös