Olutarvio

Olutarvio

Original Ritterguts Gose

Makuprofiili

Sitruksisen hedelmäinen, mineraalisuolainen, tujakkaa happamuutta, mausteisuutta, vehnää.

Tietoisku panimosta

Rittergutsbrauerei Döllnitz on ikivanha panimo, tiettävästi 1800-luvulla perustettu ensimmäisen kerran. Sotaisan 1900-luvun myötä suurin gose-tyylilajia valmistavat panimot katosivat, mutta Rittersgutsin vanha työntekijä Friedrich Wurzlerin jatkoi perinnettä ja opetti gosen jalon taidon myös velipojalleen enne kuolemaansa 1950-luvulla. Gose katosi vielä uudemman kerran, mutta viimeistään 90-luvulla tyylilaji oli jälleen elvytetty. 2010-luvulla gose voi tietysti paremmin kuin koskaan.

Arvio oluesta

Gose-oluttyyli on hyvin perinteinen (1000-1500 luvulta, alkuperävuodet epäselvää) saksalaistyyppinen hapan oluttyyppi Leipizigin alueelta. Ritterguts gose on samean kellertävä olut. Tuoksultaan olut on pirtsakan hedelmäinen, sitruksinen, mineraalisuolainen, vehnäinen, heinäinen, kevyt.

IBUja ei oluessa ole nimeksikään, eli humalaa ei ole paljon käytetty. Mallasta ei oluesta maista. Makumaailmaltaan Ritterguts Gose on sitrusshedelmäinen, tuikean hapan, mausteisuuden kautta vehnään taittava olut, jossa myös suolaa ropiasti maussa mukana, vaaleaa viinimarjaa. Maukas, liukas, hapan suutuntuma. Hyvärunkoinen vahvuuteensa nähden. Tämä on sellainen olut, jota soisi olevan aina kesäterassilla.

  • 4,7 %
  • 0,5 l
  • 7,50 €
  • 11 IBU

Tuomio

Tyylipuhdas esitys, ei liikaa eikä liian paljon mitään. Hapan, virkistävä, piristävä olut, jota voisi ottaa toisenkin.

Takaisin ylös