Olutarvio

Olutarvio

Next Level Brewing Five o'clock Earl Grey IPA

Makuprofiili

Tuhdihko, karamellimaltainen, yrttinen, teemäinen, katkerohumalainen.

Tietoisku panimosta

Next Level Brewing on vuonna 2015 perustettu itävaltalainen mikropanimo, joka lähti liikenteeseen kun kaksi intohimoista paikallisen erikoisolutskenen kotiolutpanijaa Johannes Grohs ja Alexander Beinhauer halusivat näyttää että olut voi olla muutakin kuin halpaa markettien massatuotantoa. Panimo halusi alusta asti keskittyä täysillä aroneihin oluiden valmistuksessa, välillä ideoiden luoviakin ainesosien puolesta.

Arvio oluesta

Oluen tuoksu on hyvin teemäinen. Oluessa on käytetty Vienna, Cara ja Mela-maltaita. Aromihumaloinnista löytyy First Gold, EKG, Fuggles lajikkeita. Maultaan olut on tuhdihko, karamellimaltainen, yrttisen teen tukiessa kokonaisuutta. Katkerohumalointi tulee yhdeksässä asteessa kitalakeen kutkuttelemaan.

Erikoinen, kompleksi teeolut, joka vetää melkein jopa vertoja Maldugunsin vastaavaan jota myös Pommissa oli vastikään tarjolla. Knoppitietona mainittakoon että olut on voittanut Itävallassa kaksi palkintoa: State Champion 2016 Category IPA + State Champion 2017 Category Creative Beer!

  • 6,1 %
  • 0,33 l
  • 8,5 €
  • 55 IBU

Tuomio

Oikein hyvä, erilainen IPA etenkin teen ystäville. Kuriositeetti, joka miellyttänee harrastajia.

Takaisin ylös