Olutarvio

Olutarvio

Rousal Pils On Acid - Pilsnerin ja sour alen paritanssi

Makuprofiili

Brettahiivainen eli tallimaisen hapan, raikas, maltainen, voinen.

Tietoisku panimosta

Rousal brygghus on kohtuullisen uusi suomalainen pienpanimo Turun saaristosta, Rosalasta. Panimo on toteuttanut tähän mennessä ainoastaan 19 erilaista olutta. Panimo on tunnettu erityisesti tyylikkäistä vanhanaikaisista pulloista perinteisiin ja vanhaan aikaan nojaavista etiketeistään.

Arvio oluesta

Olut on väriltään kirkkaan samean keltainen. Tuoksussa erottuu brettahiivaisuutta eli tallimaista happamuutta, raikasta maltaisuutta. Ensimmäisenä tulee hapan hiiva, sen jälkeen pilssille tyypillinen voimaisuus ja maltaisuus. Tasapainoinen, erikoinen kokonaisuus. Happamuus hallitsee, mutta pilssin piirteet tulevat hyvin esiin.

Happamuutta lisävää tallisuus on yleensä sellainen, jonka monet kokevat ”oudoksi” mauksi joka ei ”kuulu mukaan”, mutta tässä kaikki on hyvin balanssissa. Mikään saunapilssi tämä ei kuitenkaan ole, sillä jälkimaussa kitalakeen puskee loppuviimein happamuus.

Tämä olut on tullut ulos vasta ihan lähiviikkoina, joten siitä ei löydy tietoakaan mistään. Kyseessä on melkoinen pienen erän harvinaisuus.

Oluesta on olemassa myös tavallinen Pils, joka löytyy myöskin Pommin valikoimasta. Alla panimomestari kertoo Pils-oluesta tarkemmin ruotsiksi.

  • 4,6 %
  • 0,33 l
  • 7,0 €

Tuomio

Erikoinen, uniikki, mutta maukas hapan kokonaisuus. Toimii myös todennäköisesti kokeilunhaluisille pilsnerien ystäville, mutta on erityisesti happamien erikoisuuksien ystävien mieleen.

Takaisin ylös