Olutarvio

Olutarvio

Sakiškių Alus Gin & Tonic IPA

Makuprofiili

Sitruksisen havuinen, mausteinen, sitruunankuorinen, sitruunainen, gintonicmainen.

Tietoisku panimosta

Sakiškių Alus on uudehko vuonna 2015 perustettu pienpanimo Liettuasta, tarkemmin Vilnan kaupungista. Panimo on lähtenyt tiukasta periaatteesta valmistaa käsintehtyä modernia olutta, käsitenhdyssä panimossa – ja nimenomaan monipuolista, maukasta olutta, ei pelkästään stereotyyppistä keltaista mallasjuomaa. Panimon toinen periaate on myös selkeät nimet – nimestä on käytävä heti selväksi millainen olut on kyseessä. Panimo on Linas Zakarevičiuksen keksintö ja varsinaiset tilat ovat 80 neliön tönössä, jonka isänsä auttoi rakentamaan. Olut on suodattamatonta, aitoa tavaraa suoraan Liettuasta. Lisää tietoa ja kuvia panimon sivuilla englanniksi.

Arvio oluesta

Tämä olut on pantu Distilerija barin kanssa yhteistyössä. IPAssa on käytetty Gin & Tonic -juomalle tyypillisiä mausteita, appelsiinin ja sitruunankuorta, katajanmarjoja, korianteria, kanelia, laakerinlehteä, maustepippuria, rosmariinia. Humalina Azacca ja Ahtanum, Uudesta Seelannista.

Sameankeltainen olut, vaahtoaa niukasti. Tuoksultaan hyvin tyypillisen ipamainen, sitruksisen havuinen, hieman mausteisuutta, seljankukkaisuutta. Mausta löytyy sitruunankuorta, sitruunaa, tonicvetisyyttä, maustetta, kaardemummaa, katajanmarjaa, korianteria, lisää mausteita, jotka sekottuvat hieman keskenään. Gin&tonicia en kovin vahvasti oluesta poiminut, mutta en olekaan alan miehiä.

  • 5,1 %
  • 3,3 l
  • 7,50 €
  • 44 IBU

Tuomio

Maukas, erikoinen IPA, jossa botaanisen mausteisuuden lisäksi säilynyt myös hyvin perinteisen IPAn elementit.

Takaisin ylös