Olutarvio

Olutarvio

Sakiškių Alus Tart Ale With Passion Fruit - 3,5 % passiohedelmäinen sour ale

Makuprofiili

Hedelmää, passiota, miedosti mäntymäinen, passiohedelmäinen. Kaurahiutaleita ja vehnää käytetty.

Tietoisku panimosta

Sakiškių Alus on uudehko vuonna 2015 perustettu pienpanimo Liettuasta, tarkemmin Vilnan kaupungista. Panimo on lähtenyt tiukasta periaatteesta valmistaa käsintehtyä modernia olutta, käsitenhdyssä panimossa – ja nimenomaan monipuolista, maukasta olutta, ei pelkästään stereotyyppistä keltaista mallasjuomaa. Panimon toinen periaate on myös selkeät nimet – nimestä on käytävä heti selväksi millainen olut on kyseessä. Panimo on Linas Zakarevičiuksen keksintö ja varsinaiset tilat ovat 80 neliön tönössä, jonka isänsä auttoi rakentamaan. Olut on suodattamatonta, aitoa tavaraa suoraan Liettuasta. Lisää tietoa ja kuvia panimon sivuilla englanniksi.

Arvio oluesta

Aina yhtä ilo nauttia pienenpienen panimon tuotetta. Sakiškiųn Tart Ale on todella hiilihapotettu, selvästi liikaa, pientä valmistusteknistä ongelmaa, joka ei toisaalta täysin pilaakaan olutta. Lasia täytyy pyöritellä hyvän tovin ennen maistelua, jotta maku aukeaa. Kevyt passiohedelmäinen olut, kaiken kaikkiaan helppoa juotavaa. IBUja ei ole nimeksikään, mutta maku tuleekin hedelmästä.

  • 3,5 %
  • 0,3 l
  • 7,50 €
  • 8 IBU

Tuomio

Happamuus saisi maistua vieläkin enemmän. Hyvää ”passiomehua”. Mietoon alkoholiprosenttiin nähden oikein maukas, ei kärsi liiallisesta vetisyydestä kuten yleensä. Janojuomaksi.

Takaisin ylös