Olutarvio

Olutarvio

Tempest Brewing Co. Drop Kick Me Jesus Sour Ale

Makuprofiili

Trooppinen, hapan, marjapiirakkainen, mehumainen, persikkainen, mandariininen.

Tietoisku panimosta

Tempest Brewing Co on Etelä-Skotlannissa sijaitseva kokeellinen pienpanimo. Panimomestari Gavin tapasi Kanadan British Columbiassa uusiseelantilaisen Annikan, jonka kanssa pari pisti panimon pystyyn. Uudesta Seelannista lähti inspiraatiota ja varmasti myös humalaa mukaan Skotlantiin, jossa pariskunta pisti ensin Gastropubin pystyyn ja myöhemmin varsinaisen Tempest Brewing Companyn keväällä 2010.

Arvio oluesta

Kyseessä on sour ale, eli niinsanottu hapanolut. Hapanoluet ovat nimensä mukaisesti happaman kirpeitä, joskus myös makean marjaisia. Hapanoluita on monenlaisia, hiivaisia, navettaisia, juustoisia ja sitten omena- tai marjamehumaisia imelyyksiä. Happamuutta voidaan hakea monista eri mauista. Hapanoluissa valmistustapa poikkeaa tavallisesta oluesta siinä, että ne tehdään spontaanikäymisen kautta, eli hiiva on yleensä villihiivaa, eli luonnossa elävää bakteeria. Oluen valmistus kestää pidempään, koska oluet käytetään hapattamalla.

Tämä olut on pale ale -tyyppinen sour, jossa happamuutta haetaan makumaailmasta. Olut on kuivahumaloitu Amarillolla ja siinä on käytetty muunmuassa mandariinia, sitruunaa ja persikkaa.

  • 5,2 %
  • 0,33l
  • 7,5 €
  • Sour

Oluen tuoksu on marjaisen raikas ja trooppishedelmäinen. Maultaan olut on trooppisen hedelmäinen. Jälkimausta löytyy purevaa happamuutta ja marjapiirakkamaisuutta.

Tuomio

Todella onnistunut täyteläinen, mehumainen sour. Sopii happamien oluiden ystäville.

Takaisin ylös