Olutarvio

Olutarvio

Vibrant Forest Brewery Deccan Traps Sour Imperial Liquorice Stout - Kompleksi hapanoluen ja imperial stoutin sekoitus

Makuprofiili

Tummaa mallasta, suolaa, lakritsaa, tummaa suklaata, soijaisuutta, jälkimaussa mummonmehua ja imelää marjaa.

Tietoisku panimosta

Vibrant Forest on pienpanimo Lymingtonista, Briteistä. Panimo on ollut toiminnassa noin vuodesta 2012. Vibrantin omien sanojen mukaan heidän intohimonaan on panna oluita, jotka ovat täynnä poikkeuksellisia makuja huolimatta muodosta, astiasta, kegistä, pullosta. Lisää panimosta voi lukea heidän nettisivuiltaan.

Arvio oluesta

Panimomestari kuulemma pitää lakritsasta ja sen kyllä huomaa kun sitä tuppaa olemaan monessa Vibrantin oluessa. Deccan Trapsin tuoksu on paahteisen maltainen, lakritsainen, tuhkainen, hivenen marjainen.

Mausta löytyy tummaa suklaamallasta, soijaa, suolaa, lakritsaa, tummaa suklaata, mummonmehua, puolukkaa, karpaloa, punajuurta. Perverssi kahden lajin paritus. Hyvin kompleksi kokonaisuus, jota pitää oikein miettiä ja makustella hartaammin. Kitalakeen jää hyvin karvas ja pistävä marjan maku killumaan.

  • 9,4 %
  • 330 l
  • 8,5 €
  • 90 IBU

Tuomio

Erilainen, varmasti mielipiteitä jakava olut. Hyvin hämmentävä ja kiero kokonaisuus, mutta kuitenkin oikein nautittava. Enemmän happaman suuntaan kallistuva kuin varsinaisesti stout. Oluen vahvuus ei korreloidu makuun. Monimutkainen olut, joka haastaa varmasti paatuneemmankin olutharrastajan.

Takaisin ylös