Olutarvio

Olutarvio

Birra dell'Eremo Magnifica American Amber Ale

Makuprofiili

Makean maltainen, greippinen, havuinen, rusinainen, limemäinen, katkerohumalainen.

Tietoisku panimosta

Birra dell’Eremo on Capodacqua di Assisissa vuonna 2012 perustettu panimo, jonka osaaminen on välittynyt eteenpäin sukupolvien välillä. Kyseessä on artisaanipanimo, jolla on oikeanlainen balanssi Mount Subasio -vuorten välissä kehkeytyneen historian ja maun välillä. Paikka on sama, jossa Geltrude Salvatori Franchi aloitti projektinsa miehensä Enrico Cianin kanssa ja heitä tuki koko perhe. Panimomestarit ovat myös valmistuneet CERBistä (Italian Brewing Research Center, Perugia), jota kautta ovat ponnistaneet panimomaailmaan.

Arvio oluesta

Olut vaahtoaa hieman liikaa, joten varo lasiin kaatamisen aikana, ettei kuohu yli. Aromimaailma oluessa on jenkkihumalaisen raikas, mutta samalla amberille tyypillistä karamellimallasta huokuu pintaan. Maussa makeaa mallasta, greippiä, havua, rusinaisuutta, limemäisyyttä. Katkeropuoli napakka, jää kivasti kitalakeen kutkuttamaan. Kuiva jälkimaku. Oikein hyvä, tukevarunkoinen olut.

Olut (tai sen silloinen erä) on voittanut hopeaa vuoden 2014 paras olut (The Beer of the Year Competition 2014) -kilpailussa, ei sinänsä paha suoritus.

  • 5,5 %
  • 3,3 l
  • 7,5 €
  • 25 IBU

Tuomio

Oikein hyvä jenkkihumaloitu amber. Makumaailmassa on sekä jenkkialen että amber alen puolia, joka tarkoittaa sitä että karamellimallasta tukee katkera jenkkihumalan hedelmäinen purenta.

Takaisin ylös