Olutarvio

Olutarvio

Lehe Pruulikoda Mea Culpa Belgian Quad - maukaan kompleksi belge

Makuprofiili

Pähkinäinen, tryffelimäinen, toffeinen, saksanpähkinää, pehmeää täyteläistä hiivaisuutta, tammista puumaisuutta, viskiä, tynnyriä.

Tietoisku panimosta

Gristel ja Tarmo perustivat Lehen panimon Virossa vuonna 2013. Panimo on Viron ensimmäisiä moderneja pienpanimoita. Panimon tyyli on melko kokeellinen ja muutamassa vuodessa panimo on tuonut markkinoille yli 70 toinen toistaan erikoisempia oluita. Panimon sivuilta löytyy pidempi tarina englanniksi.

  • 12 %
  • 0,33 l
  • 9,00 €
  • 60 IBU

Arvio oluesta

Mea Culpa on 12 prosenttinen Quadrupel, joka on belgialainen luostarioluttyyli. Olut tuoksuu mahtavan pähkinäiseltä, tryffelimäiseltä, toffeiselta. Maku on monipuolinen ja kompleksi, löytyy saksanpähkinää, toffeeta, pehmeää hiivaisuutta, belgihiivan kautta lievästi taittaen luumumaiseen ja pähkinäiseen pehmeyteen.

Jälkimaussa kosolti tammisuutta puumaisuutta, viskimäisyyttä, tynnyri maistuu hyvin. Keksimäistä pähkinäisyttä, maukasta ja makeaa karamellimallasta.

Tuomio

Erittäin hyvä viskin makuinen belge. Hiivaisuus ei tule niin selkeästi esiin kuten yleensä perinteisissä belgialaisissa, eli sopii myös heille, jotka eivät yleensä belgeistä pidä. Nautinnollinen, erilainen belge.

Takaisin ylös