Olutarvio

Olutarvio

Maistila Riutunkainalo - Tukevan paahteisen kahvinen, kermainen, belgi- ja porter-tyylien hybridi.

Makuprofiili

Paahteisen maltainen, salmiakkinen, kermainen, kahvinen, belgehiivainen.

Tietoisku panimosta

Maistila on oululainen, kahden veljeksen luotsaama pienpanimo. Into olueen on käynnistynyt vuosia perustamista aiemmin Tanskassa ja päätös oluen valmistumisesta syntyi kööpenhaminalaisella olutfestarilla. Maistilan oluet ovat tunnetusti kokeellisia ja olen itse käyttänyt vaatimattomasti termiä ”Suomen Omnipollo”. Maistila oli myös mukana Explosive Barin Battle of Brew tapahtumassa keväällä, josta löytyy tarkempi juttu Huurteinen-blogin puolelta.

Arvio oluesta

Pikimusta olut. Tuoksussa erottuu paahtomallasta, salmiakkia, hiivaa, suklaata, kahvia. Maultaan olut on tukevan paahteisen maltainen, kermainen, siirappisen makea. Belgihiiva lilluu taustalla ja luo mielenkiintoisen säväyksen Porter-tyylilajiin. Oluessa on kuulemma käytetty alkuperäistä Westmalle-hiivaa.

  • 8,8 %
  • 0,33 l
  • 8,50 €

Tuomio

Tämä olut sisältää paljon kaikkea. Tummaksi olueksi kyseessä on melko megalomaalinen olut, jonka makuskaala on laaja. Tukeva, hyvärunkoinen, paahteisen maltainen ja mausteinen porterin ja belgityylin hybridi. Erikoisten tummien ystäville varma valinta. RB 90/100, Untappd 3.78/5.

Takaisin ylös