Olutarvio

Olutarvio

Stockholm Brewing Co. Cellar Series: Cuvée Alexandria '15

Makuprofiili

Happaman rypäleinen, brettamainen, ummehtunut. ”Funky”. Maultaan olut on maaperämainen, parfyyminen, happamahko, kuiva.

Tietoisku panimosta

Stockholm Brewing Co.:n tarina alkoi vuonna 2010 kun lapsuuden ystävät Niklas Jakobson ja Tomas Hallgren pistivät hynttyyt yhteen. Niklas oli jo toiminut viinintuontibisneksessä, mutta halusi keskittyä laadukkaaseen olueen. Vuoteen 2012 mennessä panimo oli jo pystyssä, kun tilat löytyivät Grevturegatanilta Tukholmasta. Lisää panimosta voi lukea heidän omilta sivuiltaan.

Arvio oluesta

Aromi on happaman rypäleinen, brettamainen, ummehtunut. ”Funky”. Maultaan olut on maaperämainen, parfyyminen, happamahko, kuiva. Spontaanikäymisen tuloksena tässä on villihiivainen, hapan olut, joka on ehkä vuodesta 2015 jonkin verran pyöristänyt teräviä kulmiaan. Oluessa on käytetty orgaanisesti viljeltyjä rypäleitä, joka tulee esiin kokonaisuudesta.

Rypäleisyys tulee hienosti jälkimaussa, vähän täytyy suussa pyöritellä. ”Maatilamainen” jälkimaku vallitsee, mutta se tulee suoraan villihiivasta. Kompleksi, lähes valkoviinimäinen maku. Hiilihappoja on vähän ja humalia vain 10 IBUa. Jännittävä kokonaisuus, josta riittää pohdiskeltavaa porukkaan.

  • 8 %
  • 3,75 l
  • 18 €
  • 10 IBU

Tuomio

Mainio kuiva hapanolut, joka on suoranainen kuriositeetti hapanoluita metsästäville. Funkymaisuutta ja hiivaa ei kannata pelätä, vaan syleillä oluen monia muotoja.

Takaisin ylös