Olutarvio

Olutarvio

Tanker & Sakiškių alus - Father Midnight, imperial stout

Makuprofiili

Karamellimaltainen, vaniljainen, kaurainen, paahteisen maltainen.

Tietoisku panimosta

Kuten monen muun pienpanimon, myös Tankerin tarina on alkanut kotiolutharrastuksesta. Kolme virolaista pisti panimon pystyyn vuonna 2014 tavattuaan Tallinnan kotiolutmiitissä ja loppu on historiaa. Tuotanto lähti täysillä käyntiin vuonna 2015. Panimon tyyli on kokeellinen ja Tanker itsekin sanoo haluavansa rikkoa rajoja oluissaan.

Sakiškių Alus on uudehko vuonna 2015 perustettu pienpanimo Liettuasta, tarkemmin Vilnan kaupungista. Panimo on lähtenyt tiukasta periaatteesta valmistaa käsintehtyä modernia olutta, käsintehdyssä panimossa – ja nimenomaan monipuolista, maukasta olutta, ei pelkästään stereotyyppistä keltaista mallasjuomaa. Panimon toinen periaate on myös selkeät nimet – nimestä on käytävä heti selväksi millainen olut on kyseessä. Panimo on Linas Zakarevičiuksen keksintö ja varsinaiset tilat ovat 80 neliön tönössä, jonka isänsä auttoi rakentamaan. Olut on suodattamatonta, aitoa tavaraa suoraan Liettuasta.

Arvio oluesta

Tuoksu on kaurainen, paahteinen, hivenen alkoholinen, vaniljainen.

Maultaan olut on karamellimaltainen, vaniljainen, kaurainen, palaneen maltainen. Kaurahiutaleita on käytetty oluessa ja se maistuu myös maussa. Simppelintyylinen Stout.

  • 11,0 %
  • 0,33 l
  • 40 IBU
  • 9,00 €

Tuomio

Kaurahiutaleita on käytetty paljon, mutta jos se ei häiritse, olut on hyvinkin maukas kokonaisuus.

Takaisin ylös