Olutarvio

Olutarvio

Van Moll Shadow Assassin Barley Wine Bourbon BA

Makuprofiili

Maltainen, viljainen, katkeran kuiva, bourbonviskimäinen, tynnyrinen, rusinainen, toffeinen, vaniljainen, kermaisen öljyinen.

Tietoisku panimosta

Van Moll on panimopubi Hollannista. Sen perustajat Jaap Hermans ja Erwin van Moll ihmettelivät, miksi Eindhovenissa ei ole erikoisolutpaikkaa ja päättivät perustaa sellaisen. Intohimo olueeseen oli kytenyt jo aiemminkin, mutta vuonna 2013 toiminta pärähti täysillä käyntiin. Jos hollanti taittuu, panimon sivuilta löytyy lisää tietoa.

Arvio oluesta

Tumma olut kaatuu lasiin vain hieman vaahdoten. Tuoksussa on karamellimallasta, viinimäisyyttä, voimakasta humalaa. Maussa on hyvin tynnyriä mukana, bourbonviskiä, tujakkaa viljaa. Kuivaa katkeroa seuraa vielä kuivempi loppu. Katkeruutta on niin paljon ettei meinaa kaikkea maistaakaan. Rusinaa, toffeeta, vaniljaa, kuivattua luumua. Kermaisen öljyinen, tukevarunkoinen suutuntuma. Lääkemäinen, mutta hyvällä tavalla.

  • 11 %
  • 0,33 l
  • 11,00€

Tuomio

Tumma salamurhaaja ei petä, vaan iskee suoraan ja kovaa. Viljat ja katkerot potkivat tässä oluessa erinomaisesti.

Shadow Assassin Bourbon BA ei jätä kylmäksi paatunuttakaan harrastajaa. Makuja erottaa lämmetessään kymmenkuntaa, joten tilaa jää analyysille. Erittäin suositeltava olutkokemus.

Takaisin ylös