Olutarvio

Olutarvio

Anderson's Craft Beer Hannibal Imperial Stout - Suklaisen kahvinen makuelämys

Makuprofiili

Täyteläisen suklainen, runsaasti kahvisen paahteinen.

Tietoisku panimosta

Anderson’s Craft Beer on virolainen ”kiertolaispanimo” (gypsy-brewery, panimo joka panee oluensa muiden tiloissa eikä omaa omaa panimopaikkaa). Panimon pisti aluilleen toukokuussa 2014 panimomestari Sten Anderson, jonka mukaan panimo on nimetty. Hänen alkuperäisenä yhtiökumppaninaan toimii Tanno Pikand. Ensimmäiset kaupalliset oluensa panimo teki Genika breweryn tiloissa. Ensimmäisen batchin koko oli vain 600 litraa.

Arvio oluesta

Väriltään Hannibal on läpikuultamattoman musta. Kaadettaessa kerryttää mukavasti toffeenväristä vaahtoa. Tuoksusta voi erottaa täyteläistä tummaa suklaata, kahvia, hieman vaniljan vivahdetta.

Maultaan olut on paahteinen, kahvinen, suklainen. Kallistuu enemmän suklaan suuntaan, sillä joka suullisella maistuu tumma, vahva suklaa. Hieman maitosuklaisuutta, mutta ei kuitenkaan laktoosin suuntaan. Humaloinin sitruksisuus tulee kivasti jälkimaussa esiin tasapainottaen kokonaisuutta.

  • 9,5 %
  • 0,33l
  • 8,0 €

Tuomio

Superhelppoa juotavaa stoutiksi, koska ei ole liian makea eikä liian karvas. Juuri sopiva! Hiilihapotus hivenen yläkanttiin, mutta pyöritellessä katoaa. Tätä joisi mielellään milloin vain, ei juuri pahaa sanottavaa. Erittäin hyvä vahva stout, joka sopii kaikille tummien oluiden ystäville. 4/5, RB 98/100.

Takaisin ylös