Olutarvio

Olutarvio

Freigeist Bierkultur Salzspeicher Raspberry Sour Porter - Erikoisoluiden ystäville, jotka eivät kavahda eri tyylilajien parituksia.

Makuprofiili

Mehumaisen vadelmainen, suolainen, paahteisen maltainen, maitosuklainen.

Tietoisku panimosta

Freigeist on startannut Saksan Kölnistä kun perinteisemmän Braustelle-nimisen panimon kasvatit Peter Esser ja Sebastian Sauer halusivat lähteä kokeellisemmalle linjalle tekemään oluita, jotka elvyttävät ja päivittävät perinteisiä saksalaisia miltei unohtuneita historiallisia ja uniikkeja tyylilajeja. Saksaa on kautta aikojen pidetty perinteisten lagereiden ja pilsnereiden maana, mikä on aiheuttanut sen että kokeiluhenkiset käsityöläisoluet ovat jääneet Oktoberfest-tyylien alle. Freigeist Bierkultur haluaa nostaa craftin takaisin pinnalle omin keinoin. Kyseessä on siis niinsanottu ”gypsy”-panimo, joka panee oluensa muiden tiloissa.

Arvio oluesta

Tuoksusta löytyy vadelmaa, paahteisuutta ja hentoa maitosuklaisuutta. Vadelma tulee hyvin läpi.

Maku on mehumaisen vadelmainen, mutta suolaisuus ja paahteisuus tukee kokonaisuutta. Maltaat maistuvat vähänlaisesti ja palettia hallitsee hyvin sour-oluelle tyypillinen kitkerähkön marjainen maku. Kokonaisuudeltaan miedohko ja matalahiilihappoinen, mutta ei vetinen.

Tummaksi olueksi helposti juotava. Paahteisen maltainen jälkimaku, tukevahko runko. Erikoinen olut, jonka ulkomuoto hämää.

  • 6 %
  • 0,5 l
  • 10 €

Tuomio

Erikoisoluiden ystäville, jotka eivät kavahda eri tyylilajien parituksia. Tässä oluessa maistuu sekä marja että hennohko porterimainen paahteisuus. Porteria vähemmän, nimittäin leipäistä mallasta ei tule maussa esiin juuri ollenkaan. Freigeist ei tee hirveän isoja erämääriä, joten jos homma kiinnostaa, suosittelen kokeilemaan. RB 39/100, Untappd 3.69/5.

Takaisin ylös