Olutarvio

Olutarvio

Freigeist Bierkultur x Against the Grain Ünderweär - savuolut

Makuprofiili

Intensiivisen savuinen, maltainen, lääkemäinen, maukas, väkevä.

Tietoisku panimo(i)sta

Freigeist on startannut Saksan Kölnistä kun perinteisemmän Braustelle-nimisen panimon kasvatit Peter Esser ja Sebastian Sauer halusivat lähteä kokeellisemmalle linjalle tekemään oluita, jotka elvyttävät ja päivittävät perinteisiä saksalaisia miltei unohtuneita historiallisia ja uniikkeja tyylilajeja. Saksaa on kautta aikojen pidetty perinteisten lagereiden ja pilsnereiden maana, mikä on aiheuttanut sen että kokeiluhenkiset käsityöläisoluet ovat jääneet Oktoberfest-tyylien alle. Freigeist Bierkultur haluaa nostaa craftin takaisin pinnalle omin keinoin. Kyseessä on siis niinsanottu ”gypsy”-panimo, joka panee oluensa muiden tiloissa.

Against the Grain Brewery and Smokehouse on Yhdysvaltojen Ameriikan Kentuckyn Louisvillestä kotoisin oleva panimoravintola, jota ei tule sotkea brittien Yorkshiren Wold Top Against the Grain luomupanimoon. Tämä savuolut on mitä ilmeisemmin Against the Grain savuruokaravintolalle tehty olut.

Arvio oluesta

Ünderweär on saksalaisen Freigeistin ja jenkkiläisen Against the Grain Brewery & Smokehousen kollabo-olut. Saksalainen rauch-tyyli tulee selkeästi esiin kipakkana savuisuutena, joka täyttää suun pieliään myöten. Savua, kinkkua, maltaista lääkemäisyyttä ja makeaa mallasta.

  • 8 %
  • 0,33 l
  • 7,50 €

Tuomio

Oikein maukas Rauchbier, joka vetää vertoja melkein jopa Aechtin Urbockille tai isoveljelleen Eichelle.

Takaisin ylös