Olutarvio

Olutarvio

Waahto Brewery Stout Kahvi

Makuprofiili

Kahvisen paahteinen, maltainen, suklainen, jykevä.

Tietoisku panimoista

Waahto Brewery on savonlinnalainen pienpanimo. Oluiden raikas vesi otetaan Saimaasta, jonka rannalla panimo sijaitsee. Panimotilat sijaitsevat vanhassa mielisairaalassa ja panimo itse sanookin, että siellä pantu olut ei ole lainkaan hullumpaa vaan itse asiassa saattaa tehdä jopa höpöä.

Arvio oluesta

Panimon sivuilla olutta kuvataan seuraavasti:

Väriltään sysimusta Stout on maustettu vastajauhetuilla kahvipavuilla. Suutuntuma on täyteläinen ja kuivan paahteinen. Oluen balanssissa oleva pehmeä kahvin aromi pääsee oikeuksiinsa oluen lämmetessä.

Sormen paksuinen vaahtokerros, nätti musta olut. Oluessa on käytetty jauhettua Löfsbergin High kahvipapua, jota on jauhettu sekaan mausteeksi, joten kahvista olutta odotettavissa. Olut tuoksuu voimakkaan paahteiselta, kahviselta, suklaiselta. Oluessa suositus tarjoilulämpötila on 14-16 astetta, joten ostamisen jälkeen on hyvä antaa oluen hieman lojua, tai nautiskella hitaasti. Hieman lämpimämpänä maku on nimittäin parhaimmillaan.

Maultaan olut on täyteläisen paahteinen ja lunastaa lupauksensa. Maussa on kosolti kahvia ja tummaa mallasta, paahteisuutta, tuhkaisuutta, hieman palanutta limppuleipää. Mallas maistuu, eikä yllätä että paletissa on käytetty pilsner, choko ja munich -maltaiden lisäksi myös mallastettua vehnää ja paahdettua ohraa, jotka tuovat makumaailmaan vielä täyteläisempää tuntua. Upea olut.

  • 7,4 %
  • 0,33 l
  • 6,80 €

Tuomio

Waahto Breweryn kahvistoutti on täyteläinen ja pehmeä, kahvinen tumma olut, jota voi suositella myös heille jotka eivät kahvista muuten välittäisikään.

Takaisin ylös