Olutarvio

Olutarvio

Hananvaltauksessa Fiskarsin Panimo Pikku Pässi, rukiisen maltainen bock

Ennen Panimo Hiisillä, nykyisin Fiskarsin eli entisen Rekolan Panimon kokenut herrasmies Topi lanseerasi perjantaina 20. päivä ruisbock-tyylilajin oluensa maailman pienimmässä hananvaltauksessa Pommissa. Yksi hana avattiin tämän nimenomaisen oluen käyttöön.

Fiskarsin tunnetumpaa olutta, Katajan Kuisketta ei tällä hetkellä valmisteta, joten Pikku Pässi kehitettiin paikkaamaan tätä rukiin mentävää aukkoa. Koe-erä oli onnistunut Topin mukaan hyvin, joten pitihän sitä sitten saada. Kyseessä on on rukiinen bock, syys-talvi akselin olut. Ruista seoksessa on 15 % kokonaisuudesta. Ruismallas on Tuoppia, eli kotikaljamallasta, joka antaa bockille enemmän väriä ja makua.

Olut on nimetty Fiskarsin vanhan höyryveturin mukaan. Veturi on ollut korjauksessa ja tarkoituksena saada käyttöön turistien kuljettamistarkoitukseen. Veturista löytyy lisää tietoa Fiskarsin museon sivuilta.

Olut on maultaan tumman maltainen, ruis tukee hyvin mallasrunkoa. Karamellimallasta, rukiisuutta, siirappista makeutta. Ruis maistuu hyvin ja antaa mukavan säväyksen muuten tyylipuhtaaseen saksalaiseen tyyliin. Tätä löytyy hanasta, joten ei muuta kuin apajille.

Takaisin ylös